HACCP sertifikat za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine

Bez autora
Dec 26 2012

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović, prisustvovala je danas svečanom uručenju HACCP sertifikata Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i potpisivanju ugovora o donaciji, zahvaljujući kojoj u ovoj ustanovi započinje procedura za dobijanje još tri sertifikata: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001. Radi se o standardima koji se odnose na sistem menadžmenta kvalitetom, upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, koje zajedno ne poseduje ni jedna zdravstvena ustanova u zemlji. Ugovor o donaciji sertifikata potpisali su direktor Instituta za zdravstevnu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Slobodan Grebeldinger, generalni direktor donatorske kompanije CERTOP Šandor Tibor i direktor firme TIM consultans Tanja Đurović.

HACCP sertifikat za Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine VojvodinePokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović, prisustvovala je danas svečanom uručenju HACCP sertifikata Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine i potpisivanju ugovora o donaciji, zahvaljujući kojoj u ovoj ustanovi započinje procedura za dobijanje još tri sertifikata: ISO 9001, ISO 14001 i OHSAS 18001.

Radi se o standardima koji se odnose na sistem menadžmenta kvalitetom, upravljanja zaštitom zdravlja i bezbednošću na radu, koje zajedno ne poseduje ni jedna zdravstvena ustanova u zemlji.

Ugovor o donaciji sertifikata potpisali su direktor Instituta za zdravstevnu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Slobodan Grebeldinger, generalni direktor donatorske kompanije CERTOP Šandor Tibor i direktor firme TIM consultans Tanja Đurović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju dr Vesna Kopitović je u svom obraćanju zaoposlenima, upravi i donatorima izrazila u ime Vlade Vojvodine i predsednika dr Bojana Pajtića, pohvale i zahvalnost koje je ovom prilikom predsednik Vlade Vojvodine uputio svima koji su doprineli ovom značajnom unapređivanju politike kvaliteta i sigurnosti zdravstvene zaštite u ustanovi koja se bavim zdravljem naše dece u pokrajini. Posebnu zahvalnost dr Kopitiović je uputila predstavnicima donatora ispred kompanije CERTOP i firme TIM consultans, koji su Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine omogućili da ovo bude prva zdravstvena institucija u Vojvodini koja će posedovati HACCP standard. Prof. dr Kopitović istakla je da su se sada, nakon jednogodišnjeg postupka standardizovanja procedura pripreme hrane za decu u Institutu od strane firme TIM consultant, stekli uslovi za sticanje sertifikata. Inače, ceo postupak usklađivanja sa traženim standardima i sertifikovanje postignutog je donacija navedenih firmi.

Prof. dr Kopitović saopštila je da je reč o donaciji vrednoj 13.000 evra za HACCP standard sistem, te donaciji do 30.000 evra koja će se ostvariti u narednoj godini povodom uvođenja ISO i OHSAS stanadarda. Takođe, resorni sekretar je izjavila da ovim putem treba da pođu i ostale zdravstvene ustanove, istakavši da je osnovni razlog i za ne malu dosadašnju podršku Vlade Vojvodine unapređivanje kvaliteta  zdravstvenog sistema Pokrajine.

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine prof. dr Slobodan Grebeldinger, zahvalio se donatorima koji su Dečiju bolnicu u Novom Sadu prepoznali kao ustanovu koja ispunjava svetske i evropske standarde i odlučili da doniraju sredstva i ulože svoj trud u sertifikaciju ovih standarda, te da se zajednički postigne velika stvar u pogledu brendiranja kuće. Takođe, direktor Grebeldinger je svoju zahvalnost izrazio i prema osnivaču, Vladi AP Vojvodine koja, kako je istakao, ulaže ogromne napore i energiju i podržava sve ove aktivnosti. On je kazao da je zadatak menadžmenta svake kuće, ukoliko dobro obavlja svoj posao da napravi ustanovu koja ispunjava sve svetske standarde, te na taj način garantuje svojim pacijentima da će im pružiti najviši mogući stepen zdravstvene usluge.

Kako je danas istaknuto, jasno definisana procedura lečenja, procedura pripreme hrane, rukovođenje ustanovom i svim drugim procedurama koje funkcionišu u ustanovi, bitno pomaže u pružanju usluga i garantuje svetski i evropski standard u lečenju mališana u našoj pokrajini.

Direktor CERTOP Šandor Tibor izrazio je svoje zadovoljstvo što  je kompaniji na čijem je čelu omogućeno da, kao jedna međunarodna sertifikaciona kuća, sertifikuju baš HACCP sistem u Dečjoj bolnici, uz posebnu zahvalnost na pomoći koju su dobili od renomirane konsultatnstke kuće Tim konsultants. Generalni direktor CERTOP iz Budimpešte izrazio je svoju spremnost za dalje donacije i preneo čestitke ostalih predstavnika kompanije i njihove centrale iz Južne Evrope povodom uručenja sertifikata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik